Prideš na plac´?
Kuhna na plac je dogodek v stilu ulične kuhinje, ki že dve sezoni oživlja dogajanje na domžalskem tržnem prostoru. Obiskovalci lahko na tridesetih stojnicah najdejo lokalne kulinarične specialitete po dostopnih cenah. Domžalska Kuhna na plac svoje lonce odpira
vsako prvo soboto v mesecu, od aprila do oktobra.
Poleg kulinarike je glavni poudarek na druženju. Kuhanje na odprtem in ponudba manjših obrokov po ugodnih cenah sta privlačni za obiskovalce in ponujata možnost, da gurmanska usta poskusijo več različnih jedi ter spoznajo sezonsko ponudbo hrane in pijače. Na stojnicah kuhajo lokalni in slovenski ponudniki. Vsak od njih ima v ponudbi tri različne jedi, zato zagotavljamo pestro ponudbo obrokov, med katerimi prav vsak obiskovalec lahko izbere nekaj po svojem okusu. Na račun pridejo tako ljubitelji burgerjev, jedi na žlico, gurmani, vegetarijanci, vegani kot tudi tisti, ki prisegajo na tipične slovenske jedi. Poleg Kuhne na plac svoj prostor dobijo tudi različni ponudniki s svojimi izdelki oz. tistimi, ki so na kakršenkoli način povezani s kuhinjo in kulinaričnimi vsebinami. V popoldanskem času je poskrbljeno tudi za dobro godbo, živo glasbo, ki prijetno in nevpadljivo boža naša ušesa med okušanjem dobrot ter druženjem s prijatelji.
Naslednja Kuhna na plac je planirana v septembru, več informacij kmalu.
KDO VSE JE KUHAL NA PLAC: