Slamnikarski muzej - Odpira se sezona nošenja slamnikov!

Spoštovane obiskovalke in obiskovalci!

Z veseljem sporočamo, da Slamnikarski muzej zopet odpira svoja vrata.

Ogledate si lahko stalno razstavo 300 let slamnikarstva na Domžalskem, tematsko razstavo Pletemo kite (v sodelovanju s KUD Fran Maselj Podlimbarski Krašnja) in obiščete muzejsko trgovinico z bogato ponudbo slamnikov, tudi v sodelovanju z Izdelki iz slame Ana Cajhen.

Slamnikarski muzej bo odprt od 19. maja 2020 dalje v prilagojenem odpiralnem času:

od torka do petka od 16. do 19. ure ter ob sobotah od 9. do 11. ure.

Za obisk družin in manjših skupin vam nudimo vodene oglede, ki jih lahko predhodno naročite na e-naslov slamnikarski.muzej@kd-domzale.si. Za najmlajše obiskovalce je v muzeju dostopna mobilna aplikacija Legenda o domžalskem slamniku.

Vstop v prostore je možen za posameznike, družine in manjše skupine z obvezno masko.

Prosimo vas, da ob obisku upoštevate podana navodila in tako poskrbite za zdravje vseh nas.

Veselimo se vašega obiska!

Obiski šolskih in drugih skupin trenutno niso mogoči, zato vabimo vse interesente, da si ogledajo e-zbiralnik muzejskih vsebin od poučnih ugank za najmlajše, učnih listov za šolarje, pisnih in video prispevkov za zahtevnejše bralce, objavljenih na spletni strani www.kd-domzale.si/aktualni-dogodki1.html.

Ste vedeli
… da je v rimskih časih skozi naše kraje, kjer sta bili rimski naselbini, vodila pomembna pot iz Aquileie (Oglej), skozi Emono (Ljubljana, čez prelaz Atrans (Trojane), do Celeie (Celje) in Poetovie (Ptuj)?
TIC DOMŽALE
Ljubljanska c.70
1230 Domžale
T: 01 / 721 07 26
T: 01 / 721 07 26
E: tic@domzale.si
Facebook
Instagram