Pravljica O hudobnem zmaju Koronarju in kako so ga ljudje s skupnimi močmi premagali

Dragi starši,

v tem trenutku veliko otrok doživlja precejšen stres in negotovost, v zvezi s širjenjem Koronavirusa. Z nujnimi ukrepi nima nihče izmed nas izkušenj, situacija se z dneva v dan spreminja in vsem nam je popolnoma spremenil način življenja. Še predvsem majhni otroci potrebujejo dnevno rutino, saj jim nudi občutek varnosti in predvidljivosti življenja. Pravljice pa jim lahko pomagajo, da se lažje sprijaznijo z nenavadnimi in težkimi okoliščinami, jih začenjajo bolje razumeti, hkrati pa v njihovo realnost vnesejo nekaj igrivosti in humorja.

Prav zato sta avtorici Alice Čop in Klára Veselská, združili moči in pro bono skupaj napisali terapevtsko pravljico za otroke »O HUDOBNEM ZMAJU KORONARJU IN KAKO SO GA LJUDJE S SKUPNIMI MOČMI PREMAGALI«, ki pomaga otrokom bolje razumeti situacijo v kateri se trenutno nahajajo zaradi širjenja virusa.

Alice ustvarja avtorske zgodbe za otroke, Klara je otroški klinični psiholog in psihoterapevt. Original je v češčini in je že preveden v angleščino, nemščino, italijanščino in slovenščino. Vsi ustvarjalci so pri ustvarjanju sodelovali prostovoljno, njihova želja pa je, da vsak otrok v Sloveniji dobi izvod.

Na spletni strani Občine Domžale vam je na voljo pdf različica, ki si jo lahko brezplačno natisnete in preberete skupaj z vašimi otroki. Poleg tega jo lahko uporabite tudi kot pobarvanko.

Spoznajmo otroke s trenutno situacijo na njim najbolj primeren način.

Hvala ustvarjalcem za vaše dobro delo, ki ste ga pripravljeni deliti z nami.

https://www.domzale.si/files/other/news/41/242849O%20HUDOBNEM%20ZMAJU%20KORONARJU.pdf

Ste vedeli
… da se je po 15. stoletju pospešeno razvijalo prevozništvo in tovorništvo, ki je povezano tudi z brodarjenjem na reki Savi? Za nadaljnji razvoj je poskrbela nova cesta Dunaj – Trst skozi Črni graben, ki je bila zgrajena v začetku 18.stoletja po trasi stare rimske ceste.
TIC DOMŽALE
Ljubljanska c.70
1230 Domžale
T: 01 / 721 07 26
T: 01 / 721 07 26
E: tic@domzale.si
Facebook
Instagram