ČAROBNI DECEMBER

Domžale bodo zasijale v čarobni podobi

V petek, 30.novembra se bo s  prižigom prazničnih luči v centru Domžal slavnostno pričel Čarobni december. Točno ob 17. uri bo župan Občine Domžale Toni Dragar prižgal lučke na novoletni jelki, ki bo zasijala sredi Domžal. Dogajanje se bo kasneje preselilo na prireditveno ploščad ob tržnem prostoru, kjer bodo občinstvo zabavali BQL in skupina TEQUILA.

Naša jelka bo petnajst metrov visoka, okrašena s sedem tisočimi led žarnicami, izjemno unikatna, saj bo popolnoma »eko« - uporabljali bomo eko led žarnice in nobena jelka ne bo padla za naš okras.

December je čas, ko Domžale še bolj zaživijo in se pokažejo v svojem sloganu - prostor zadovoljnih ljudi. Tudi letos sta Občina Domžale in Služba za turizem pripravila pester in zabaven čarobni program - za otroke, mladino, mlade po duši, rokerje, romantike, starejše... Obljubljamo, da bo res čarobno!

V soboto, dan po prižigu novoletnih luči, bo plezalna stena na garažni hiši, ki jo je Občina Domžale zgradila leta 2015, zaživela v zimski preobleki in gledalci bomo lahko občudovali najboljše alpiniste na svetu. Po evropskem pokalu v lednem plezanju nas bodo na odru v parku Masljeva zabavali rokerji X-RAY band.

Tudi dogajanje na tržnem prostoru bo pestro. Poleg redne prodaje lokalnih pridelkov (poleg redne domače ponudbe na tržnem prostoru) in obiskom Miklavža (1. december), se nam obeta še Božični sejem z obiskom Božička (22.december).

Hrošček Simon nas vedno spomni, da moramo pomisliti tudi na najmlajše občane. Najprej nas bo v Športni dvorani Domžale obiskal Miklavž (6.december) in otroke tudi obdaril. Otroci so dobrodošli tudi na 4. Božičkovem dobrodelnem teku in pohodu (15.december), ki ga bodo z otroškim tekom pričeli prav najmlajši na Stadionu Domžale. Starejši pa bomo z Božičkovimi kapami za dober namen tekli ob Kamniški Bistrici. Božiček in dedek Mraz pripravljata prav posebno presenečenje v Češminovem parku, Božiček 21.decembra, Dedek Mraz pa 31.decembra. Leto pa bomo zaključili na zadnji dan, ko bo v Češminovem parku potekalo najprej otroško silvestrovanje.

Glasbeni vrhunci nas čakajo pod šotorom na tržnem prostoru. Najprej bomo uživali v glasbi najbolj popularnega slovenskega pevca Jana Plestenjaka, predkupini bosta Lusterdam in Zvite feltne. Dan samostojnosti in enotnosti vsako leto praznujemo v Športni dvorani Domžale na koncertu Godbe Domžale, že naslednji dan pa nas čaka vrhunski novoletni koncert Simfoničnega društva Domžale – Kamnik. 28. decembra se bomo skupaj veselili na Veseljakovem novoletnem odru, nato pa 31. decembra vkorakali v novo leto 2018 skupaj z ansamblom Veseli Begunjčani.  

Župan Toni Dragar in podžupanja mag. Renata Kosec vas vabita na decembrske dogodke, saj bo zares čarobno!

Ste vedeli
… da je Prešernov stric služboval na Goričici kot duhovnik med letoma 1824 in 1837?
TIC DOMŽALE
Ljubljanska c.70
1230 Domžale
T: 01 / 722 01 00
T: 01 / 721 07 26
E: tic@domzale.si
Facebook
Instagram