Podelitev diplom Šiviljam slamnikov in Slamnikarskim vodnikom

Domžale so dobile nove šivilje slamnikov in prve Slamnikarske vodnike

V Slamnikarskem muzeju Domžale smo v sredo, 11. aprila, s krajšo slovesnostjo zaključili kar dve izobraževanji v organizaciji Kulturnega dom Franca Bernika Domžale: tečaj za šivanje slamnikov in prvi tečaj za Slamnikarske vodnike, ki je potekal v sodelovanju s Turistično informativnim centrom Domžale (TIC). Na dogodku, ki sta se ga udeležila tudi župan Občine Domžale, Toni Dragar in podžupanja mag. Renata Kosec, je prisotne uvodoma pozdravila direktorica KD Franca Bernika Domžale, Cveta Zalokar Oražem ter tudi na kratko predstavila potek tečaja, ki ga je organiziral kulturni dom v sodelovanju in tudi sofinanciranju Občine Domžale. Nagrade in priznanja za uspešno opravljen tečaj šivanja slamnikov, ki sta jih podelila Joži Košak in župan Toni Dragar, so prejele kandidatke: Ana Cajhen, Lidija Marinič, Mateja Penca, Simona Werber Kostrevc, Tatjana Zupan, Miša Habot, Martina Grašič ter Barbara Orehek Girandon. Ob koncu podelitve so se udeleženci tega tečaja za ves trud, ki ga je vlagala v učenje šivilj, zahvalili mentorici Joži Košak.

V nadaljevanju sta nekaj besed o poteku trimesečnega izobraževanja za Slamnikarske vodnike spregovorili Mira  Bečan, vodja TIC Domžale in mentorica Maja Čampelj. Novi vodniki z licenco so postali: Tatjana M. Zupan, Ana Vrtovec Beno, Neža Mežan, Danica Vidmar, Žiga Križnik, Ana Cajhen, Tatjana Drovenik Čalič, Andreja Čokl, Ivana Kos, Irena Grmek ter Lučka Berlot. Izkaznice z licenco in diplome sta podelila župan Toni Dragar in direktorica KD Franca Bernika Cveta Zalokar Oražem.

Vsem tečajnicam in tečajnikom iskrene čestitke za pridobljena nova znanja.

Iskrena zahvala tudi vsem, ki so svoje znanje delili na več kot dvajsetih vsebinsko bogatih predavanjih in na terenskem delu izobraževanj: Katarini Rus Krušelj, Romanu Kosu, Igorju Kuzmiču, Matjažu Brojanu, Saši Roškar, Joži Košak, Milki Breznik iz Slamnikarskega muzeja,  PRC Krumperk, AlešuStražarju, ki nas je popeljal po Železni jami, Župniku Juretu Ferležu, ki nam je predstavil bogato vsebino cerkve Sv. Lenarta na Krtini, Biomlinu Stražar za kratko predstavitev in odlične medenjake, Kulturnemu društvu Miran Jarc in Poletnemu gledališču Studenec,Gostilni Soklič za pogostitev ter Maji Čampelj in Dominiki KoritnikTrepel iz G-Guides.

Kulturni dom Franca Bernika Domžale in TIC Domžale

 

 

Ste vedeli
… da je občina Domžale 7. največja slovenska občina?
TIC DOMŽALE
Ljubljanska c.70
1230 Domžale
T: 01 / 722 01 00
T: 01 / 721 07 26
E: tic@domzale.si
Facebook
Instagram