Zahodna trasa

Izpostavljeno:

Homec – Volčji potok – Groblje – Študa

Najlažja trasa od kolesarskih izletov se začne v Športnem parku Domžale. Po poti pod Šumberkom se mimo Podrečja in Doba usmerimo preko regionalne ceste do gradov Češenik in Črnelo, kjer so primerna mesta za oglede. Pot nadaljujemo mimo Radomelj do Homca in se povzpnemo na Homški hrib, kjer si lahko ogledamo cerkev. Od tu nas pot vodi čez regionalno cesto in po poljskih poteh do Mengša, ki ga obidemo po stranskih cestah in zavijemo na Mengeško - domžalsko polje. Na koncu kolovozne poti nas čaka počitek v lipovem drevoredu z možnostjo ogleda cerkve v Grobljah. Od tu se odpeljemo proti Domžalam in po mestnih ulicah do Stoba ter mimo Kulturnega doma Franca Bernika in domžalske cerkve do Štude. Nato nas pot vodi v Šentpavel, Dragomelj, na Pšato in v Bišče, vmes prečkamo tudi avtocesto in se ob Kamniški Bistrici vrnemo do izhodišča.

Tehnični opis poti
Opisana kolesarska pot je najlažja med vsemi turami, saj je povsem ravninska - razen blagega vzpona na Homški hrib. Pot delno poteka po mestnih ulicah, zato previdnost ne bo odveč.

Naravne in kulturne znamenitosti ob poti - počivališča
gradova Češenik in Črnelo,

cerkve: Homec, Groblje, Goričica,

Kulturni dom Franca BernikaSorodne vsebine
Ste vedeli
… da je bilo nekdaj na plitvini pod Knezovimi skalami domžalsko kopališče? Pod bližnjim mostom, kamor je Kamniška Bistrica nanosila velike količine belega proda, so kopalci našli odlično in čisto plažo.
TIC DOMŽALE
Ljubljanska c.70
1230 Domžale
T: 01 / 721 07 26
T: 01 / 721 07 26
E: tic@domzale.si
Facebook
Instagram