Po progi državnega prvenstva v cestnem kolesarstvu

Izpostavljeno:

Vabljeni, da kolesarite po progi, kjer so tekmovali in zmagovali najboljši slovenski cestni kolesarji 2016!

Krožna proga v dolžini 14 km poteka na trasi: Ihan – Goričica pri Ihanu – Brdo – Dobovlje – Žeje – Brezovica pri Dobu – Dob – Podrečje – Prelog. Posebnost dirke je kilometrski makadamski odsek, ki se je prvič pojavil na državnem prvenstvu. »Upoštevali smo, da je trasa v skladu z UCI pravili in da je podobna enodnevnim klasičnim dirkam. Proga je primerna za najbolj kompletnega kolesarja. Trasa vsebuje dovolj ravnine, pravo mero klanca in ravno prav je tehnična, da bo lahko prav vsak kolesar v karavani prišel na svoj račun,« je o izboru trase povedal Andrej Hauptman, danes slovenski kolesarski selektor.

Trasa je zelo razgibana in speljana po vaseh, dolinah in hribih okoli Domžal. Start dirke je potekal na Taborski cesti, zraven Športnega parka Ihan.

Viri:
Lokacija
Lokacija
Taborska cesta 3, 1230 Domžale
Čas
Delovni čas
Ko vam je vreme naklonjeno.
Vstopnina
Vstopnina
Brezplačen vstop
Sorodne vsebine
Ste vedeli
… da se je po 15. stoletju pospešeno razvijalo prevozništvo in tovorništvo, ki je povezano tudi z brodarjenjem na reki Savi? Za nadaljnji razvoj je poskrbela nova cesta Dunaj – Trst skozi Črni graben, ki je bila zgrajena v začetku 18.stoletja po trasi stare rimske ceste.
TIC DOMŽALE
Ljubljanska c.70
1230 Domžale
T: 01 / 722 01 00
T: 01 / 721 07 26
E: tic@domzale.si
Facebook
Instagram