Knezove skale

Izpostavljeno:

"Si že splezal Slamnik?" Plezanje v naravi s pogledom na Kamniško Bistrico in Kamniško - savinjske Alpe.

V čudovitem okolju pod Šumberkom je leta 2014 spet zaživelo plezališče, ki je že več let samevalo. Občina Domžale se je odločila, da skalam povrne »življenje« in tako ponovno obudi prostor, primeren za treninge vseh plezalnih navdušencev.

Skalnati obronek Šumberka, ki ga domačini poznajo pod imenom Knezove skale, je za marsikoga povsem nepomemben, skrajni zahodni del Posavskega hribovja. A tako, kot je Turnc na Šmarni gori pomemben za Ljubljančane, je plezalni vrtec za Bistrico pomemben številnim generacijam Domžalčanov. Ko je bila Kamniška Bistrica še priljubljeno kopališče, je tu plezala vsa poguma željna mladina. V tej kratki steni so alpinistično tehniko spoznavali številni tečajniki alpinističnih šol Planinskega društva Domžale, na njej pa sta se kalila tudi oba legendarna domžalska alpinista svetovnega formata: Silvo Karo in Janez Jeglič – Johan. Kljub temu, da ima plezalni vrtec ob Kamniški Bistrici že bogato zgodovino, pa se je plezanje v preteklosti preselilo v zaprte prostore umetnih sten.
V steni je opremljenih 23 smeri različnih stopenj težavnosti (3 do 7b). Imena smeri so lokalnega izvora: Mlinščica, Slamnik, Občinska, Domžalska, Pr Florjan...

Plezališče je primerno tudi za družine z majhnimi otroki.


Čas
Delovni čas
Vedno odprto
Vstopnina
Vstopnina
Brezplačen vstopp
Sorodne vsebine
Ste vedeli
… da je bilo ozemlje Domžal poseljeno že v prazgodovini?
TIC DOMŽALE
Ljubljanska c.70
1230 Domžale
T: 01 / 722 01 00
T: 01 / 721 07 26
E: tic@domzale.si
Facebook
Instagram
Vse pravice pridržane © 2017 Občina Domžale
Izdelava: bplanet