Visit Domžale - Center Kiron

Center Kiron

Izpostavljeno:

Konjesrčnost. Prostor zdravljenja. Terra Anima.

Kiron je pričel s svojim delovanjem leta 2008, kot prvi center v Sloveniji, ki se je ukvarjal z inovativnim, naravnim in celostnim pristopom do konj in jahanja ter z raziskovanjem moči konja, kot učitelja v osebnem razvoju. Konjeništvo smo zanalašč spremenili v Konjesrčnost in s tem postavili nove temelje v odnosu do konj. Center je prostor, kjer se izraža duša konja, kjer sledimo srcu, iskrenosti in sočutju, prostor, kjer konji končno ''spregovorijo'' in kjer miti živijo sočasno z nami. Ne nazadnje pa je prostor zdravljenja. Za nas in konje. Na ravni duha, srca in telesa.

Nahajamo se v Radomljah, na zemlji, ki smo jo poimenovale Terra Anima (Zemlja Duše), v centru, ki so ga ustvarjale in zgradile zgolj ženske roke.

Ponujajo vam:

  • trening osebnostne rasti s konjem,
  • celostni tečaj jahanja,
  • ples s konji,
  • sakralna ježa,
  • meditacijo s konji,
  • in programe za mlade konjesrčne.

Pri Kironu konjev ne treniramo, pač pa jih pustimo, da se izražajo vsak čisto na svoj, svojevrsten način. Delo s konji torej ni usmerjeno na to, da bi konje naredili primerne človeku, temveč, da bi človeka naredili primernega konjem. Kar pa pomeni, da človeka prebujamo nazaj v življenje, v telo (nič nas ne more spraviti bolj v telo, kot vedno iskreni odziv konja na vse naše gibe, našo energijo in naša čustva), v prisotnost trenutka (za nas je to jedro učenj vseh duhovnih sistemov; za konje najbolj naravna nujnost), v živost in konstruktivno soočanje (vsako konjevo dejanje ima nek namen, ki služi podpori in ohranjanju življenja), v razumevanje (najbolj zahtevni konji nam imajo največ za razkriti), v ustvarjalnost odnosa (ko prenehamo spreminjati konja v omejujoč stroj, nam bo konj na svoj unikaten način začel vračati koščke naše izgubljene duše),… in še marsikaj. Verjemite, veliko se imamo za naučiti od njih.


Kontakt
Kontakt

Spletna strahttp://www.centerkiron.com/
Facebook
E: neja.meta@gmail.com ali kapljaspela@gmail.com
T: 031 26 66 88 (Neja Meta Rojc) ali 041 980 876 (Špela Kaplja - za programe: Osličkova igrarija, Konjesrčni spomin, Praznovanje rojstnega dne)

Čas
Delovni čas
NED: odprto za obiskovalce.
Ostale dni po dogovoru.l
Vstopnina
Vstopnina
Brezplačen vstop
Sorodne vsebine
Ste vedeli
… da so domžalske slamnike nosili v evropskih mestih (London, Paris, Dunaj...) in tudi čez lužo?
TIC DOMŽALE
Ljubljanska c.70
1230 Domžale
T: 01 / 722 01 00
T: 01 / 721 07 26
E: tic@domzale.si
Facebook
Instagram
Vse pravice pridržane © 2017 Občina Domžale
Izdelava: bplanet