Visit Domžale - Poletno gledališče Studenec

Poletno gledališče Studenec

Izpostavljeno:


Poletno gledališče Studenec je pokrito gledališče na prostem. Nahaja se v kraju Studenec pri Krtini (Občina Domžale). Gledališče ima okoli tisoč sedežev. V sklopu Kulturno poletnega festivala se tu dogajajo kulturni dogodki: tako glasbeni (koncerti, obletnice glasbenih zasedb) kot gledališki (domača gledališča predstava in gostujoče predstave). Dogodke organizira Kulturno društvo Miran Jarc Škocjan, ki mu predseduje Alojz Stražar.

Domače prireditve so od samega začetka organizirali bratje Stražar – Tone Stražar, Stane Stražar, France Stražar in Alojz Stražar. Prva domača gledališka predstava je bila uprizorjena leta 1949 z naslovom 'V Ljubljano jo dajmo' (Josip Vogrin) pod Šinkovčevem kozolcem na Studencu. Režiral jo je dvajsetletni Stane Stražar, pobudnik in soustanovitelj dramske skupine. Društvo je delovalo pod okriljem Prostovoljnega gasilskega društva Studenec, na predlog Franceta Stražarja pa so se leta 1962 osamosvojili in preimenovali v 'Prosvetno društvo Miran Jarc Škocjan'. Prvi predsednik je postal takrat osemnajstletni Alojz Stražar, ki društvu predseduje še danes.

Leta 1988 je društvo prvič predstavilo Glasbo treh dežel: glasbo osrednje Slovenije, Avstrijske Koroške in italijanske Benečije. Pobudnik zbliževanja zamejskih Slovencev z matično domovino je bilo Kulturno društvo Miran Jarc Škocjan. Prireditev je bila ukinjena leta 2003.

Leta 2000 se je začel kulturni poletni festival na Studencu, ki se že tradicionalno začenja v cerkvi sv. Lenarta na Krtini. Obiskane so predvsem domače gledališke predstave, v sklopu festivala pa se prirejajo tudi glasbeni koncerti in uprizarjajo gostujoče predstave slovenskih gledališč in opere.

Lokacija
Lokacija
Studenec pri Krtini 18, 1233 Dob
Kontakt
Kontakt

Spletna stran
T: 051 61 41 41

Čas
Delovni čas
V času predstav.
Vstopnina
Vstopnina
Vstopnina
Sorodne vsebine
Ste vedeli
… da je dimnik na parkirišču nakupovalnega središča Mercator zadnja materialna sled za največjo slamnikarsko tovarno v Domžalah?
TIC DOMŽALE
Ljubljanska c.70
1230 Domžale
T: 01 / 722 01 00
T: 01 / 721 07 26
E: tic@domzale.si
Facebook
Instagram
Vse pravice pridržane © 2017 Občina Domžale
Izdelava: bplanet