Park Martina Krpana

Izpostavljeno:

bioenergetsko učinkovit prostor za prijetno druženje in gibanje na prostem

Park Martina Krpana vsebuje geomantsko zaokrožene poti, veliko kurišče s prostorom za sedenje v krogu, nove mlade hraste, umirjeno oblikovane klopi, pajkovo mrežo in nadstrešnico. V prihodnosti bodo park še nadgradili z nekaterimi zanimivimi stvarmi, in sicer v ravno pravšnji meri, da prostor ne bo prenasičen in da bo tako stik z naravo in samim seboj veliko bolj pristen. Prav tako bodo na veliki travnati površini, ki je odlična tudi za družinske piknike, ležanje na odejah, igranje frizbija in vseh vrst iger, v prihodnosti posadili še nekaj primernih dreves, ki bodo obiskovalcem parka v vročih poletnih dneh nudila senco. Že v kratkem bo park pridobil toaletne prostore, ki jih ob rekreacijski poti ob Kamniški Bistrici primanjkuje.

Posebnost parka v bio/energijski funkciji je blagodejna interakcija med naravnim okoljem in mestom. S primarno vpetostjo v obrečni prostor vodne hrbtenice Kamniške Bistrice. Zasnovan je v skladu z geomantičnimi načeli upoštevanja življenjske energije za zdravje prostora in ljudi. Poživlja ritem pretokov biopolja med mestom in širšo geografsko regijo, ob dinamiki naravne osi reke. Z aktivnim obiskom parka si obiskovalec krepi vitalni stik z Zemljo in krajinsko identiteto Domžal. Prostor parka so vrata za Domžale. Vstopanje in izstopanje v bioritmu organizma okolja.

Park so za svoje aktivnosti posvojila že tudi nekatera društva, ki tam izvajajo svoje aktivnosti, med drugim tam vsako jutro poteka telovadba društva Šole zdravja, v parku se odvijajo tudi taichi in qi gon, šola teka … Redni obiskovalci parka so tudi otroci iz vrtcev. Vabljeni v park!

DISK GOLF

Zavod za šport in rekreacijo Domžale je v Domžale pripeljal v teh krajih še relativno neznan šport, imenovan DISK GOLF. Za vas smo zgradili poligon v Krpanovem parku v Domžalah, katerega otvoritev bo v soboto, 26. 10. 2019, ob 10. uri. Takrat bodo nekateri najboljši slovenski igralci disk golfa predstavili šport, ki ima celo svojo reprezentanco, v športu pa se boste lahko preizkusili tudi obiskovalci sami.

Pridite na preizkušanje nove rekreativne vsebine. Ne potrebujete posebne opreme, zgolj udobna oblačila in obutev. Frizbije si lahko sposodite na recepciji Krpan puba pri Teniški dvorani Domžale. Več o samem športu si lahko preberete tukaj: https://www.facebook.com/Disk-Golf-Slovenija-1136506459696594/

Pri umeščanju disk golf poligona smo se trudili izkoristili čimveč naravnih danosti kot so drevesa, poti in hribčke. Na odprtem terenu smo dodali dodatne lesene ovire, ki otežujejo met frizbija in igro naredijo zanimivejšo.

Zavod za šport in rekreacijo Domžale z disk gofom dodaja še eno zanimivo in kvalitetno vsebino, ki bo omogočila aktivno druženje vseh generacij, krepila njihovo zdravje in spodbujala sodelovanje. Vabljeni, da postanete aktivni uporabnik disk golf poligona v Krpanovem parku v Domžalah.

Lokacija
Lokacija
park Martina Krpana, Kopališka cesta, 1230 Domžale
Čas
Delovni čas
Vedno odprto.
Vstopnina
Vstopnina
Brezplačen vstop
Sorodne vsebine
Ste vedeli
… da je ime naših krajev v svet 1593 leta ponesel vitez Adam Ravbar s Krumperka, odločilni borec v protiturški borbi pri Sisku?
TIC DOMŽALE
Ljubljanska c.70
1230 Domžale
T: 01 / 721 07 26
T: 01 / 721 07 26
E: tic@domzale.si
Facebook
Instagram