Piškotkov festival

PIŠKOTKOV FESTIVAL bo celodnevna zabava za družine.

SKUPAJ DO BOLJŠEGA SVETA – ČLOVEKOLJUBNA AKCIJA

Festival bo tudi dobrodelno obarvan, kar pomeni, da bomo socialno ogroženim otrokom skupaj s sodelovanjem Zveze prijateljev mladine Domžale zbirali opremo za na morje (maske, plavutke, žoge, blazine, torbe) S tem jim bomo omogočili, da se bodo sprostili in imeli lepo na letovanju.

PROGRAM PIŠKOTKOVEGA FESTIVALA


PIŠKOTKOV GLAVNI ODER

10.00 Uradna otvoritev festivala

10.15 Mimohod pravljičnih likov

10.30 Karaoke

11.00 Plesni nastop predšolskih plesalcev

11.30 Damjana Golavšek – glasbeni nastop

13.00-15.00 Piškotkov oder počiva

15.00 Plesna animacija

15.30 Plesni nastop predšolskih plesalcev

16.00 Mojca Robič - glasbeni nastop

17.15 Animacija SALSE za vse obiskovalce

DEŽELA INDIJANCEV | 10.00-18.00

V deželi indijancev se bomo srečali z indijansko kulturo, se naučili indijanski pozdrav, obiskali indijanske šotore in še veliko več...

PISANA PERESA – Izdelaj si pravo indijansko perjanico in prejmi svoje indijansko ime.

BOJNE BARVE – Preobrazi se v Indijanca z bojnimi barvami.

INDIJANSKI SIMBOLI – Spoznaj kako se Indijanci sporazumevajo med seboj in naslikaj indijanske simbole.

POGLAVARJEVO OKO – Izdelaj starodavni indijanski predmet in se nauči različnih prepletanj in vozlov.

IGRANJE NA BOBNE IN PETJE INDIJANSKIH PESMI – Spoznaj pravo indijansko glasbo in preizkusi se v igranju bobnov.

VELIKANSKA INDIJANSKA SLIKA – Naslikaj velikansko sliko: Kako so živeli Indijanci in kaj ti je najbolj všeč pri Indijancih.

17.15 | indijanska predstava za otroke

POGLAVARJEVA SKRIVNOST interaktivna indijanska pravljica

Indijanska princesa Tisa otroke popelje v skrivnostni svet Indijancev, v katerem spoznajo indijanske predmete, pesmi in plese. Z glasnim prepevanjem pa na veliko začudenje vseh zbudijo starega indijanskega poglavarja črnega Sokola, ki išče novega poglavarja svoje Indijanske vasi. A predno izberejo novega poglavarja in se začne zabava z bobni, plesom in lovljenjem bizona, je potrebno poiskati skrinjo vseh jezikov. Predstava se zaključi z izborom novega Indijanskega poglavarja, ki bo vladal naslednjih 100 let.


ŽIRAFA CVETA IN NJENA RAZSTAVA
| 10.00-18.00

S projektom Žirafa Cveta bomo v sklopu festivala obiskali šole in vrtce. Otroci bodo poslušali pravljico, nato se bodo naučili gibe živali, ki so v pravljici. Po končani delavnici pa bodo na papir narisali svoje prve vtise. Zbrane risbice si boste lahko ogledali na Piškotkovem festivalu.

KOTIČEK ŠPORTA | 10.00-18.00

Postavljeni bodo različni poligoni z inštruktorji. Otroci se bodo srečali z različnimi igrami in vajami, s katerimi vsi skupaj krepimo svoje zdravje ter razvijamo vrsto gibalnih spretnosti in sposobnosti.

POLIGON VARNE VOŽNJE | 10.00-18.00

Na poligonu varne vožnje bodo otroci spoznavali prometna pravila in predpise. Lahko se bodo vozili v avtomobilčkih, vijugali po novo postavljenih cesticah in bili za pravilno prevoženo pot tudi nagrajeni.


GRADIMO MESTO
| 10.00-18.00

Gradnja mesta bo namenjena kreativnemu preživljanju prostega časa otrok in staršev, skupaj. Idejni vodje pri gradnji bodo otroci, starši pa bodo pomagali pri gradnji pravljične hiške. Vsaka družina bo ustvarjala na površini 20 m2 s pripravljenim materialom: stiropor, karton, pena, barve... V pomoč pa jim bodo posebni »gradbeni mojstri«.


ŽIVALSKI SVET – KOTIČEK ZA ZAŠČITO ŽIVALI
| 10.00-18.00

V kotičku za zaščito živali bodo otroci pod budnimi očmi lahko ogledali različne živali, saj se bodo srečali z živalmi, s katerimi se ne morejo srečati vsak dan.

Piškotkov festival bo celodnevna ustvarjalna zabava za naše najmlajše. Brezplačni festival bo ponudil program aktivnega doživljanja prostega časa v sklopu ustvarjalnih delavnic, plesnega programa, glasbenih nastopov in številnih športnih aktivnosti. Največja vrednost in posebnost festivala je, da so glavni ustvarjalci otroci. Saj otroci nastopajo, plešejo, ustvarjajo, tekmujejo v športnih igrah in se zabavajo. Nekaj najlepšega je, ko vidimo nasmejane obraze in s tem odkrivamo nove mlade talente.
Ko si družine vzamejo čas zase in se odpravijo na organiziran dogodek, si želijo, da jih takrat nekdo nasmeji in sprosti, da pozabijo na vsakodnevne obveznosti, in da so s svojimi otroki povezani v skupino, v kateri se jim ni treba pretirano izpostavljati, hkrati pa se med festivalom spoznavajo z drugimi otroki in njihovimi starši.

Naš cilj je, da ob 30 letnici Plesne šole Miki naredimo otrokom nekaj več in drugačnega. Poudarek bo na kvalitetnem programu. Festival bo najmenjen vsem in bo tako rekoč VSESLOVENSKI PRAZNIK OTROK. Naš cilj, da se tekom dneva obrne 10.000 obiskovalcev iz cele Slovenije.


***Organizator si pridržuje pravico, do spremembe programa.


Dodatne informacije:
Ste vedeli
… da je železnica od Ljubljane do Kamnika stekla v letu 1891?
TIC DOMŽALE
Ljubljanska c.70
1230 Domžale
T: 01 / 722 01 00
T: 01 / 721 07 26
E: tic@domzale.si
Facebook
Instagram