NEDOKONČANA POPOLNOST
Mladi solisti: Hana Močnik (rog), Špela Dragar (violončelo), Annemarie Glavič (flavta), Kika Szomi Kralj (klarinet), Martin Kozjek (bariton), Neža Vasle (sopran)

Na sporedu: F. Schubert, C. Saint-Säens, W. A. Mozart, M. Magnani, G. Fauré, T. Habe, G. Rossini, M. Bravničar

Simfoniki Domžale - Kamnik letošnji letni koncert posvečamo mladim solistom iz okoliških krajev, ki so pogumno stopili na zahtevno pot do glasbene popolnosti. Tako se bosta v samospevu iz cikla Cvetovi košenin Tomaža Habeta in ariji Rosine iz Rossinijeve opere Seviljski brivec kot solista predstavila mlada pevca Martin Kozjek in Neža Vasle. V skladbi Pagina d'album Michela Magnanija bo kot solistka nastopila klarinetistka Kika Szomi Kralj, v Elegiji za violončelo in orkester Gabriela Fauréja bo solistka violončelistka Špela Dragar, Saint-Säensovo heroično skladbo Morceau de concert bo izvedla hornistka Hana Močnik, lahkotni Rondo v D-duru Wolfganga Amadeusa Mozarta pa bo zazvenel v solistični izvedbi flavtistke Annemarie Glavič.
Osrednji deli sporeda pa bosta vendarle simfonični; naslov tokratnega letnega koncerta najboljše definira Simfonija št. 8 v h-molu, 'Nedokončana', Franza Schuberta ob koncu koncerta pa bo zazvenela še razgibana Belokranjska rapsodija Matije Bravničarja, ki je v glasbo vključil številne ljudske motive te slovenske pokrajine.

Cena vstopnic:
do 26. 4. 2019: 10 eur (redna cena) in 8 eur (popust za otroke, dijake, študente in upokojence) na dan koncerta, 27.4.2019: 12 eur in 10 eur

Dodatne informacije:
Ste vedeli
… da je bil železniški promet na poti Ljubljana – Kamnik med 1968 in 1978 trajno ukinjen ter je zgolj sreča, da takrat niso pospravili tudi tirnic?
TIC DOMŽALE
Ljubljanska c.70
1230 Domžale
T: 01 / 722 01 00
T: 01 / 721 07 26
E: tic@domzale.si
Facebook
Instagram