Avgustovsko vodenje po Pravljičnem Šumberku

Avgustovsko vodenje po Pravljičnem Šumberku

Češminov park, Domžale, sobota, 14. avgust 2021 ob 10. uri.


Pravljični Šumberk je že četrta pot v Pravljično-doživljajski transverzali po Slovenji.

Domžale so mesto z bogato zgodovino in skrivnostno naravo. Otroci in tudi njihovi spremljevalci bodo v Pravljičnem Šumberku na nadvse pomembni misji. Lisički bodo pomagali najti izgubljeni slamnik, ki je zanjo, pa tudi za vse druge živali na Šumberku ter celo za vse ljudi v Domžalah, sila pomembna reč. Pri tem bodo spoznali zgodbo o slamnikih iz Domžal, odpotovali v prazgodovino tega kraja in odkrivali pravljično lep gozd Šumberk, poln raznolikih dreves, živali in kraških jam. V njih domujeta jamski škrat Domželc in hrošček Simon, ki bo otroke vodil po poti. Pravljično-doživljajska pot Pravljični Šumberk se prične v Kavarna Češmin v Češminovem parku v središču Domžal, kjer boste dobili knjižico Pravljični Šumberk.


Tokrat se bomo na pot odpravili z interpretativnim vodnikom. Pri breznu se nam bodo po poletni počitniški odsotnosti ponovno pridružili jamarji, ki pripravljajo zanimive in poučne aktivnosti pred jamo in seveda tudi spust v Dolgo jamo, kjer domuje škrat Domželc.

Prava jamarska dogodivščina je pred nami! Samo za najbolj pogumne škratolovce - no, vsi ostali bomo pa poslušali zgodbe iz jame.

Zaradi varnosti in lažjega dela jamarjev ter krajšega čakanja za obisk njegovega doma, se škrat Domželca priporoča za predhodno prijavo za ogled Dolge jame na : domzeldol@skrateljc.org

Dodatne informacije:
Ste vedeli
… da je Anton Koder, eden najplodovitejših slovenskih pisateljev 19. stoletja, Radomljan?
TIC DOMŽALE
Ljubljanska c.70
1230 Domžale
T: 01 / 721 07 26
T: 01 / 721 07 26
E: tic@domzale.si
Facebook
Instagram